Masaža

Klasična manualna masaža jedna je od masažnih tehnika i pripada metodama rehabilitacije. Klasična manualna masaža se po intenzitetu izvođenja može podijeliti na medicinsku, sportsku, i relaksirajuću masažu.

Medicinska masaža je jedna od najdjelotvornijih vrsta masaža i pomoću nje postižemo brze i efikasne rezultate različitih poremećaja u organizmu. U medicinskoj masaži fizioterapeut ispituje i otkriva patologiju mekih struktura (koža, fascije, mišići). Uklanjanjem patoloških naznaka dovodi do neposrednih rezultata kojem je za cilj smanjenje boli. Uspješno se koristi  kod mnogih stanja – bolovi u leđima, glavobolje, migrene, različita mišićna stanja (kontraktura, istegnuća) , deformiteti, disbalans u posturalnoj prilagodbi, stres i njegove posljedice, sindromi prenaprezanja, sportske povrede, stanja nakon operacija i ozljeda, cirkulatorni i dišni problemi, kao uvod u neku drugu manualnu terapiju i dr. Masaža se ne preporuča kod zaraznih bolesti kože, osipa, otvorenih rana, upala, stanja neposredno nakon operacije, kemoterapije ili zračenja, proširenih vena, abdominalnih hernija, dekompenziranog srca, malignih oboljenja.

Trajanje- 20,30, 45 ili 60 minuta

Sportska masaža predstavlja specifičan oblik masaže koja je usmjerena sportašima u cilju dobre pripreme, sprečavanja povreda, regeneracije tijela nakon fizičkih napora, ali i kao tretman nakon pretreniranosti i već nastalih povreda.

Trajanje- 20, 30, 45 ili 60 minuta

Relaksirajuća masaža je odlična tehnika za korekciju energetskog protoka s ciljem opuštanja i poboljšanjem cirkulacije tjelesnih tekućina nakon koje ćete se osjećati kao ste ponovno rođeni.

Trajanje- 20,30, 45 ili 60 minuta

Manualna limfna drenaža je manualna tehnika koja je nastala u 30-tim godinama prošlog stoljeća od strane Dr. Emila i Estrid Voddeer .

Mnoga znanstvena istraživanja kao i klinička iskustva podržali su učinkovitost ručne limfne drenaže.

To je sigurna i učinkovita tehnika koja svojim nježnim pristupom pospješuje čišćenje i regeneraciju organizma.

Limfna drenaža se primjenjuje kod:

  • Ljudi sa slabom cirkulacijom
  • Limfedema
  • Nakon kirurškog zahvata
  • Kod sportskih ozljeda (iščašenja, istegnuća)
  • Kroničnog umora i bolova
  • Fibromialgija
  • Proširenih vena
  • Estetskih operacija (liposukcija)

Rezultati su brzo vidljivi i pojedinačno prilagodljivi svakoj osobi.

Uklanja metabolički otpad, višak vode, toksine, velike proteinske molekule i bakterije. Opušta živčani sustav što pomaže u oslobađanju stresa. Pomaže i kod zacjeljivanja ožiljaka.

Treba biti oprezan kod osoba sa niskim tlakom, povećanom funkcijom štitnjače, kod akutnih upalnih stanja praćenim visokom temperaturom, tuberkuloze. Manualna limfna drenaža ne smije se izvoditi kod osoba sa akutnom trombozom.